Matematik

areal

22. november 2008 af sdelight (Slettet)

To funktioner f og g har forskrifterne f(x)=kvadratroden3x+9 og g(x)=x+3.
Graferne for f og g afgrænser i anden kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem arealet af M.

For k > 0 afgrænser graferne for de to funktioner sammen med linjen med ligningen
x =k i første kvadrant en punktmængde N.

b) Bestem k, så arealerne af M og N er lige store.

Jeg har bestemt arealet a M= 57/2 = 28,5

Men kan ikke løse opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af Petrified1989 (Slettet)

b) M/2=N=x1k∫... dx, hvor x1 er din nedre grænse.


Svar #2
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

så x1=2  men hvad er k så lig med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2008 af Petrified1989 (Slettet)

Det er den, som du skal beregne...


Svar #4
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

okay.. hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2008 af Petrified1989 (Slettet)

Prøv at beregne integralet, du får en ligning med en ubekendt ud af det, det burde være lige til.


Svar #6
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

jeg er slet ikke med?


Svar #7
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe?


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.