Matematik

Opgave

25. november 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Har siddet med denne opgave længe nu og synes jeg mangler nogen oplysninger. Kunne meget godt tænke mig noget hjælp..

Her er linket..

http://peecee.dk/upload/view/141329


Svar #1
25. november 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2008 af madsppp2000 (Slettet)

så harjeg lige kikket på den...

du skal opsætte funktionkriterierne...

a*b=(8-a)(5-b)    isoler b, og indsætte det ind i f(x)...jeg har vedhæftet et løsningforslag.


Svar #3
25. november 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Kan ikke de forslaget?


Svar #4
25. november 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Men man finder da ikke længderne da 8-a ikke er længden af a, men det overskydende af de 8meter ud over a.. ? Har man ikke os for mange ukendte?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2008 af madsppp2000 (Slettet)

det er rigtigt....

troede aat den var nem nok. men jeg tror at man skal se den som en trekant, også trække arealet af de tre små trekanter fra også har du arealet af vinduet.....

(1/2*8*5)-((8-a)*b*1/2)-((5-b)*a*1/2)=arealet af vinduet.

(1/2*8*5)-((8-a)*b*1/2)-((5-b)*a*1/2)=a*b

b=(20-2,5a)/4

f(a)=(1/2*8*5)-((8-a)*((20-2,5a)/4)*1/2)-((5-(20-2,5a)/4)*a*1/2)

jeg tror at den var der.....selfølgelig lige reducer den lidt.......


Svar #6
25. november 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Dvs. b = 4,375 ?

Og kan så ikke lige gennemskue hvad a bliver..
Men b skal give 2,5 i følge facit listen..


Svar #7
25. november 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Tror ikke jeg helt forstår udregningerne..


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2008 af madsppp2000 (Slettet)

jeg har prøvet en anden vej....


Svar #9
25. november 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Hm. Lad mig se.. Har os forsøgt mig på noget men får ikke det rigtige resultat..


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2008 af madsppp2000 (Slettet)

jeg har prøvet en anden vej....

f(a)=1/2*8*5-(8-a)/2*b*1/2-(8-a)/2*b*1/2-a*(5-b)*1/2

(den store trekant minus de to små og den lille i top.)det er sat ind i funktionen i denne rækkefølge.

har reduceret det til f(a)=20-4b-2,5a+1/2ab

har fundet b somjeg viste i#5 b=(20-2,5a)/4 sætter det ind og reducere til f(a)=40a-5a2

f``(a)=-10a+40 f``(a)=0 -10a+40=0 a=4 4 sættes ind i den anden ligning

b=(20-2,5*4)/4 b=2,5........

så var den der....... :0)
 


Svar #11
25. november 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Tak (: Har os fundet min fejl..


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.