Fysik

HVor meget energi skal der til?

25. november 2008 af Biochem (Slettet)

Sidder med en opgave der lyder:

Hvor stor en energi skal en foton have, såfremt den skal bringe atomet fra tilstanden E1 til tilstanden E2?

Jeg kan oplyse at:

E1= -13,1eV

E2= -9,2eV

PÅ forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af bboblzs (Slettet)

Den skal ganske simpelt have energiforskellen mellem de to nivauer.


Svar #2
25. november 2008 af Biochem (Slettet)

Ja det ved jeg!

E=h*f=En-Em

Men jeg får et negativt tal! :S

-13,1-(-9,2)=-3,9eV =-6,25*10-19J


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2008 af mathon

...det er formentlig hydrogenatomet, der sigtes til...

En = -(13,6 eV)/n2

E1 = -13,6 eV

E2 = -(13,6 eV)/22 = -3,4 eV

E2 - E1 = (-3,4 - (-13,6)) eV = 10,2 eV


Svar #4
25. november 2008 af Biochem (Slettet)

#3

Nej der er tale om Im (imagnium)!


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2008 af mathon

OK

E2 - E1 = (-9,2 - (-13,1)) eV = 3,9 eV


Svar #6
25. november 2008 af Biochem (Slettet)

#5

Hmm jeg skulel åbenbart skrive det omvendt? Hvorfor?

n er da banenummeret elektronen hopper fra og m er banenummeret elektronen hopper til??


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2008 af mathon

E2  > E1


Skriv et svar til: HVor meget energi skal der til?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.