Matematik

Ligning brug for hjælp!

26. november 2008 af tazz0r (Slettet)

En stykkevis lineær funktion f er givet ved forskriften

f(x)= (-3x-11 for -5≤x<-3 og 2x+4 for -3≤x<2 og -½x+9 for 2≤x<6)
 

En liniær funktion g har forskriften g(x)=1/3x+4

Løs ligningen f(x) = g(x).

Løs uligheden f(x) ≤ g(x)
 

kan bare ikke løse det! :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Et godt grafprogram er næsten uundværligt, synes jeg, så får du en god fornemmelse for, hvad det drejer sig om. Start med at tegne funktionerne f1(x), f2(x) og f3(x) op indenfor de tre givne intervaller. Så sætter du f1(x)=g(x), f2(x)=g(x) osv, det er en øvelse i at få en fornemmelse for grafer.


Svar #2
26. november 2008 af tazz0r (Slettet)

Har skam tegnet den stykkevise ind som graf... kan bare ikke finde ud af d) og e)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

vent lige lidt, er ved noget andet


Svar #4
26. november 2008 af tazz0r (Slettet)

hehe har ikke andet end tid ;)


Skriv et svar til: Ligning brug for hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.