Matematik

eksponentiel funktion

26. november 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg har regnet opgaven ud, men hvordan er det så lige, at jeg finder F (fremskrivningsfaktoren) ? 

f(x) = 500e^0,01x

f(x) = 500 · (2,71828^0,01)^x

f(x) = 500 · 1,0101^x

Væksten er : 1,0101 - 1 = 0,0101 = 1,01 %


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2008 af Isomorphician

a = ek

a = e0,01

a = 1,01005

Så det er rigtigt nok.


Svar #2
26. november 2008 af seriøs (Slettet)

Ja.. men jeg tænkte på hva F er ..? altså a er vel ik f vel?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2008 af Isomorphician

a er fremskrivningsfaktoren i:

y = b*ax


Svar #4
26. november 2008 af seriøs (Slettet)

så a = F ik? altså 1,0101  ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. november 2008 af Isomorphician

Jo.


Svar #6
26. november 2008 af seriøs (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.