Kemi

syre/base beregning

26. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

Jeg skal finde koncentrationen af H3O+ og OH-, da jeg kun kender pH-værdien til 10.

[H3O+] = 10-pH mol/L = 10-10 mol/L = 1,0*10-10 mol/L

[OH-] = ((1,0*10-14 (mol/L)2)/(1,0*10-10 mol/L)) = 0,001 mol/L

korrekt??


Svar #1
26. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

dermed må opløsningen være sur


Svar #2
26. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

eller hvad skal man kigge på, når man skal finde ud af om det er en sur eller basisk opløsning?? Det må vel være pH-værdien?? Så er det en basisk opløsning, da [H3O] < [OH]


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af Arctan (Slettet)

Ja, det er korrekt. Du skulle også gerne kende til, at en opløsning med pH 10 nødvendigvis må være basisk.


Skriv et svar til: syre/base beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.