Matematik

Parallele linie + plan = Hvordan?

28. november 2008 af IC3M4N (Slettet)

parameterfremstilling for linien m

x     (4)        (-1)

y     (-2)+t *  (3)

z     (12)      (5)

Planets ligning

2x-y+z=0

Jeg skal nu vise at m og planets ligning er parallel

Hvordan gør jeg ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. november 2008 af mathon

linjen m er parallel med planen α,
netop når
m's retningsvektor vr = [-1,3,5] er ortogonal på α's normalvektor vn = [2,-1,1]

dvs.
skalarproduktet vr*vn = 0

hvilket du kan undersøge om er tilfældet


Skriv et svar til: Parallele linie + plan = Hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.