Matematik

funktioner

28. november 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg skal bestemme to skæringspunkter mellem eksp. og lineær funktion. Jeg kender funktionerne, men er der en som kan fortælle mig, hvilken formel jeg skal bruge til at finde punkterne..?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2008 af peter lind

Du skal sætte de to funktioner lig hinanden og løse den derved fremkomne ligning. Undtagen i meget specielle tilfælde kan denne ligning ikke løses md håndkraft, så du skal sandsynligvis have fat i et eller andet matematikprogram til at gøre det for dig.


Svar #2
28. november 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg ved, hvordan jeg skal finde forskriften ud fra to punkter.. men ík lige det modsatte her.

Mener du således:

f(x) = 3,7 · 0,5^x      <=>      g(x) = -x + 3,4
 

3,7 · 0,5^x = -x + 3,4

skal jeg så bare isolere x???


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2008 af mathon

solve(3.7*0.5^x = -x+3.4,x)


Svar #4
28. november 2008 af seriøs (Slettet)

ok. men kan jeg ikke løse ligningen i hånden?

3,7  · 0,5^x = -x + 3,4

3,7 · 0,5^x – 3,4 = -x+ 3,4 – 3,4

0,3 · 0,5^x = - x

hvis jeg kan gøre det, hvordan kan jeg så isolere x på venstre side, sådan at der ik står 0,5 opløftet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2008 af mathon

det kan du ikke uden at få x på den ene side og log(x) på den anden
og
så er du lige vidt

løs grafisk


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.