Matematik

Har jeg forstået princippet i differentialregning rigtigt?

28. november 2008 af Arvin (Slettet)

Hvis vi har en parabels ligning:

f(x)=4x2+7x+3

Og vi gerne vil finde hældningen i parablen til punktet x=2, er det så ikke bare at differentiere ligningen:

f'(x)=8x+7

Og sætte x=2 ind i differentialligningen:

f'(x)=8*2+7=23

Og hældningen vil da være 23 i det punkt, da f'(x) er hældningen.

Er det rigtigt?


Svar #1
28. november 2008 af Arvin (Slettet)

Der findes jo ingen konstant hældning til en parabel, vel? Hældningen er forskellig alt efter hvilket punkt man går efter?


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. november 2008 af mathon

du har selv rigtigt beregnet
f '(x) til

f '(x) = 8x+7, som skifter værdi med x's variation
hvorfor
"Hældningen er forskellig alt efter hvilket punkt man går efter?"

kan besvares kort med et

JA
 


Svar #3
28. november 2008 af Arvin (Slettet)

#2

tusind tusind tak :)


Skriv et svar til: Har jeg forstået princippet i differentialregning rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.