Matematik

HASTER - Afbetaling af gæld

01. december 2008 af HopelessStudent_023 (Slettet)

Opgaven lyder:
Mette har en gæld på 30.000 kr., der blev oprettet d. 1/4 2002, som hun betaler tilbagemed 600 kr. pr. måned første gang 1/5 2002.
Hvornår har hun betalt låbet ud, når renten er på 0,8% pr. måned?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2008 af mathon

benyt gældsformlen

G = y/r[1 - (1+r)-n]

hvoraf

Gr/y = 1 - (1+r)-n

 (1+r)-n = (1 - Gr/y)

-nlog(1+r) = log(1 - Gr/y)

n = -log(1 - Gr/y)/log(1+r)

hvor
G er den stiftede gæld
y er den konstante, månedlige amortiseringsydelse
r er den månedlige rentefod/rentesats
n er antal indbetalinger = antal måneder efter gældsstiftelsen

.................................................................................................

n = -log(1 - Gr/y)/log(1+r)  = -ln(1 - Gr/y)/ln(1+r)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Benyt formlen: 30000=600*((1-1.008-n)/0,008), det skulle give cirka 64 måneder


Skriv et svar til: HASTER - Afbetaling af gæld

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.