Kemi

beregning af koncentrationer-- HJÆLP

02. december 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

har to opgaver, som jeg ikk helt kan finde ud af, så det ville være super, hvis I kunne hjælpe mig.. :D

1.

En ændring i blodets pH fra 7,40 til 7,00 er livstruende. Hvad er en tilsvarende ændring i den aktuelle stofmængdekoncentrationen af oxonium, [H3O+]?

2.

der fremstilles en 0,012 M (molær) opløsning af calciumhydroxid, Ca(OH)2.

Beregn [OH-] og [Ca2+].

Beregn opløsningens pH ved 25 grader celsius.

på forhånd tusind tak.. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2008 af mathon

Λ[H3O+] = 10-Λph  =  10-(7,00-7,40)  = 100,4 = 2,51


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2008 af mathon

ionproduket på 3,1*10-5 M3 er ikke overskredet,
da
[Ca2+(aq)]*[OH-(aq)]2 = (0,012 M)*(2*(0,012 M))2 = 6,9*10-6 M3

hvorfor

Ca(OH)2 er fuldt ioniseret

                                               Ca(OH)2(aq)    →    Ca2+(aq)   +   OH-(aq)
opløsningskoncentrationer:           0                     0,012 M       2*(0,012 M)


Svar #3
02. december 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

jeg forstår ikke din første beregning, af koncentrationen af Ca2+    og     OH- ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2008 af mathon

Ca(OH)2 er mindre opløselig i vand.

Derfor en undersøgelse af, om ionproduktet var overskredet med udfældning til følge.

Men det var det ikke

ingen grund til bekymring om den fuldstændige ionisering har fundet sted.


Svar #5
02. december 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

nåååhhh.. ok..coool..

og tak fo rhjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2008 af jansørensen (Slettet)

Hej , hvis jeg lige må bryde ind i et gammelt spørgsmål (: ...

"ionproduket på 3,1*10-5 M3 er ikke overskredet"
- hvor får du lige dette tal fra ?

[Ca2+(aq)]*[OH-(aq)]2 = (0,012 M)*(2*(0,012 M))2 = 6,9*10-6 M3
- Og hvor får du det 2 tal der står med fed skrift ? - er det fordi at der både står O og H i [ ], altså 2 grundstoffer ?


Skriv et svar til: beregning af koncentrationer-- HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.