Matematik

Eksponentiel udvikling og fremskrivningsfaktor

03. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

Jeg arbejder med eksponentiel udvikling og er i tvivl om, hvordan man udregner fremskrivningsfaktoren, altså a...

(ved formlen: Y = b * ax)

Jeg har kun to af tallene.

Opgaven lyder således: "Betragt den eksponentielle udvikling y = 48* 1,23x. Bestem den fremskrivningsfaktor, der svarer til en x-tilvækst på 2. Hvad er den tilsvarende procentvise y-tilvækst?"


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Isomorphician

1,232


Svar #2
03. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

Tak for dit hurtige svar :-)

Hmm... det er garanteret meget simpelt, men er stadig ikke helt sikker på, jeg er med... Altså, hvad ville du så sige som tilsvarende y-tilvækst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af Isomorphician

1,232 = 1,5129

Hvis vi trækker 100 % (den oprindelige størrelse) fra 1,5129 (151,29 %) får vi 0,5129, som ved multiplikation med 100 (for at få en procentstørrelse) giver 51,29 %.


Svar #4
03. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling og fremskrivningsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.