Fysik

hvilken fart??!

03. december 2008 af marlene1 (Slettet)

Hej, sidder lige med en fysik opgave. A og B har jeg besvaret, men ville gerne have noget hjælp til C)?

- Et lodret kast med en bold starter i højden 25 m over jorden med begyndelseshastigheden 15 m/s opad. A) Hvor højt over jorden når bolden op? B) Hvor lang tid går der, før bolden rammer jorden?
C) Med hvilken fart rammer bolden jorden?

A) Har jeg fået til 36,45 m, og

B) 4,25 s


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det kan løses ved energibetragtninger


Svar #2
03. december 2008 af marlene1 (Slettet)

altså:

Epot = mgh
Ekin = ½mv^2
mgh = ½mv^2
g*h = ½ * v^2

√g*h/½ = v

mener du sådan her?


Svar #3
03. december 2008 af marlene1 (Slettet)


Nogen der kan hjælpe yderligere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2008 af wafia (Slettet)

Epot = Ekin

mgh = 1/2mv2

for at finde ud af hvad farten er er vi nød til at isolerer V fart.

så kommer formlen til at se sådan her ud:

v = 2 * g * m  


Skriv et svar til: hvilken fart??!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.