Fysik

Hjælp hurtig :D

04. december 2008 af louisejk (Slettet)

Hej :D

watt-forbrug:

Hvordan måles det ?

Hvordan afregnes det til elværket?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2008 af mathon

man forbruger ikke Watt men el-energi.

Effekten, P, betyder el-energiforbrug pr sekund målt i J/s = W

Måleren registrerer el-energiforbruget i kWh eller MWh

Med en fastsat kWh-pris på fx. 1,40 kr/kWh for et forbrug på 12000 kWh

pris = (12000 kWh)*(1,40 kr/kWh) = 16.800,00 kr
..............................................................................................................

1 J = 1 Ws er en teoretisk fysisk særdeles anvendelig energi-enhed.

El-teknisk er den uanvendelig i praksis, da alene tiden målt i s betyder meget store talstørrelser
under udregning efter

Eel = P*t
som ville kræve et umanerligt stort pladskrævende antal cifre i målerens display,

hvorfor
man har valgt enheden

1 kWh = 3,6*106 J altså næsten 4 mio. gange større.


Skriv et svar til: Hjælp hurtig :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.