Matematik

Udregn areal af figur

09. december 2008 af Casper Killerman (Slettet)

Hej!

Hvordan regner jeg arealet af denne figur ud?

http://imageload.dk/files/15a54e9d35d7008172c991f09c603bf2.jpg

På forhånd tak!

Casper Killerman


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af CasperWL (Slettet)

Har du nogle mål på selve figuren ?


Svar #2
09. december 2008 af Casper Killerman (Slettet)

Ja, omkredsen er 12,14 cm.

Er det nok? :)

Casper Killerman


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2008 af Contradel (Slettet)

Øøh omkredsen på hvad?

Du kan prøve at betragte det sorte i den nederste højre og øverste venstre - ligner 1/4 af en cirkel i mine øjne. Areal = pi * r^2 og hvis d på cirklen er 12.14 dvs. A = pi * 6.7^2 og så dividere med 2.

De andre to figurer er lidt sværere men du kender d og derfor må r være længden af siderne af firkanterne. Dvs. firkanterne er 6.7 x 6.7, nu kan du jo trække den 1/4 cirkel fra firkanten og gange med to, lægge alt sammen og give et svar.


Svar #4
09. december 2008 af Casper Killerman (Slettet)

Omkredsen på hele figuren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2008 af Contradel (Slettet)

Læste det somom diameter var = 12.14, så målene i 3# er ikke korrekte, men fremgangsmåden synes jeg stadig burde passe ind.

Men du er nød til at være noget mere præcis i dit svar, for mig at se er der flere figurer og det kunne jo både være firkanten eller cirklen du snakkede om. Men det er vel cirkel?

Vi ved jo at Omkreds = pi * d

dvs. d = o/pi

dvs. d = 12.14/3.141.....(brug pi tegnet)

og så bruger du bare samme fremgangsmåde som jeg prøvede mig med i svar 3# med den nye korrekte diameter som udgangspunkt.


Skriv et svar til: Udregn areal af figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.