Fysik

simpelt - Densitet

13. december 2008 af isabellap (Slettet)

Nogle som kan regne densiteten ud for denne saltopløsning? (10g salt i 100mL vand).

19 mL = 19 g.

40 mL = 41 g.

60,5 mL = 63g.

80 mL = 84g.

100 mL = 105g.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2008 af bboblzs (Slettet)

Jeg går ud fra at det er måledata.

Du plotter punkterne med mL på x-aksen og g på y-aksen. Så foretager du lineær regression. Hældningen en densiteten i g/mL. I teorien burde densiteten være lige omkring 1,1 g/mL


Svar #2
14. december 2008 af isabellap (Slettet)

tusind tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2008 af timstar00 (Slettet)

Rho ( p lignende tegn) = m(masse) over V (volume)...dvs. Rho= 1 g salt ( da g er SI enheden for masse) / 100 milli liter vand (da milli liter er SI enheden for V) og det bliver som sagt  .1 g/ml. det er jo også rigtigt at der er 0,1 gram salt per ml da der er 10 gram per 100 ml.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2008 af bboblzs (Slettet)

til #3

Lige et OBS

SI-enheden for masse er kg og for volumen m^3.


Skriv et svar til: simpelt - Densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.