Matematik

areal - polare koordinater

14. december 2008 af kepler (Slettet)

nogen der kan hjælpe mig med hvordan man udregner arealet indesluttet af en kurve i polare koordinater    r = r(θ) mellem to givne værdier for θ


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal lave et dobbeltintegrale.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Du har din din kurve r=f(θ), start å med at se på et arealelement dA=dθ/2*π *π*r2=1/2r2dθ=½f(θ)2dθ, så får du, at regionen i polære koordinater bundet af r=f(θ) mellem radiusvektor α og β, hvor α<β, har arealet:

A=½*∫(f(θ))2dθ mellem grænserne α og β

Du bør tegne det op, så du kan se vinklerne, grafen og dθ. En tegning letter altid på forståelsen


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

#1 Ja vi ender med samme formel, starter bare ved dobbeltintegralet ∫∫rdrdθ = ∫dθ∫rdr,


Skriv et svar til: areal - polare koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.