Matematik

Mangler løsning på differentalregnings brøkregel.

14. december 2008 af Pnol (Slettet)

Hej..

Jeg er i gang med et bevi at brøkreglen i differentialregning men kan ligesom ikke rigtig komme videre.

trin 1

deltay/deltax=(f(x+deltax)-g(x-deltax)) - (f(x)-g(x)) / deltax

= (f(x+deltax)*g(x)-f(x)*g(x+deltax))/(g(x+deltax))/deltax

trin 2

= (f(x+deltax)*g(x)-f(x)*g(x+deltax)) / (g(x+deltax)*g(x)*deltax)

=(f(x+deltax)*g(x)-g(x)*f(x)+g(x)*f(x)-f(x)*g(x+deltax)) / (g(x+deltax)*g(x)*deltax)  her trækker jeg g(x)*f(x) fra og lægger det til igen.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal komme videre herfra.. Hurtig hjælp søges ;P


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2008 af mathon

...den står i din matematikbog.


Svar #2
14. december 2008 af Pnol (Slettet)

nej den gør ikke.. roduktreglen står der.. men brøkreglen gør ikke.. jeg skal selv prøve at løse den men kan bare ikke komme videre.. HVis den står i din på den måde jeg har gjort det på må du gerne skrive den.. jeg har fået noget af den at vide derfor ved jeg at det er rigtigt det jeg har gjort nu.. men kan simpelthen ikke komme videre.. ville heller ikke skrive herinde hvis det stod i min bog.. det ville jo ikke være særlig smart..


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=615626


Skriv et svar til: Mangler løsning på differentalregnings brøkregel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.