Matematik

Kapital fremskrivning og renter

17. december 2008 af n45r1 (Slettet)

Tommy indsætter 20600 kr, som han har arvet han indsætter dem i en bank hvor renten er på 2% pr. kvartal hvor lang tid bil der gå før han har 26000 kr. på kontoen.


Svar #1
17. december 2008 af n45r1 (Slettet)

følgende gælder Kn=Ko*(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2008 af Youngmann (Slettet)

solve(26000=20600*(1+0,02)^x,x)

x = 11,8 ≈ 12

Dvs., at der vil gå ca. 12 før han har 26000 kr. på kontoen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2008 af Youngmann (Slettet)

Rettelse: ....ca. 12 år....


Svar #4
17. december 2008 af n45r1 (Slettet)

(26000=20600*(1+0,02)^x,x)    <--- hvad med de to x'er udyb lige lidt på forhånd tak..:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2008 af Youngmann (Slettet)

Der er sådan man skriver på den lommeregner jeg har, for at finde x :)


Svar #6
17. december 2008 af n45r1 (Slettet)

kan ikke skrive x'er med min lommeregner hehe.. har de der texas instruments de normale der..


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2008 af Youngmann (Slettet)

Aha, ok. Men tror du så ikke, at du snare skal isolere x'et? :)


Svar #8
17. december 2008 af n45r1 (Slettet)

saldoen på en konto er i løbet af 6 år vokset fra 1234kr til 1607. Der er hverken hævet penge eller sat penge ind på kontoen i denne periode.

bestem den årlige rente stas..?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. december 2008 af Youngmann (Slettet)

6√(1607/1234) = 1,045 = 4,5

Dvs. den årlige rente er på 4,5 %


Svar #10
17. december 2008 af n45r1 (Slettet)

young man hehe du er for syg..:D


Svar #11
17. december 2008 af n45r1 (Slettet)

hvor mange år går der så før saldoen er vokset fra 1234 til 5000 kr


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. december 2008 af Youngmann (Slettet)

Hvordan vil din udregning se ud? Jeg har nævnt det før :)

Du skriver, jeg regner :)


Svar #13
17. december 2008 af n45r1 (Slettet)

12√(5000/1234) ikke hehe
 


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. december 2008 af Youngmann (Slettet)

Biiiib, forkert :)

Hvor har du 12-tallet fra?


Svar #15
17. december 2008 af n45r1 (Slettet)

Hehe troede der stod et år :-P hehe


Svar #16
17. december 2008 af n45r1 (Slettet)

kom med dit bud einstein hehe


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. december 2008 af Youngmann (Slettet)

Se: solve(5000=1234*(1+0,045)^x,x)

x = 31,8 ≈ 32

Dvs., at der skal gå ca. 32 år, før saldoen vokser fra 1234 kr. til 5000 kr.
 


Svar #18
17. december 2008 af n45r1 (Slettet)

nogen som er intresseret i en iphone 2g sælges til 3900kr med 8 gb og garanti + jailbreaket med den nyeste 2.2 firmware..? skriv hvis i er intresseret


Skriv et svar til: Kapital fremskrivning og renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.