Fysik

Hurtig svar:Aristotles lov

18. december 2008 af 215 (Slettet)

 hvorfor falder tunge ting ikke falder hurtigere end lette ting


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Massen indgår ikke i udtrykket for bevægelse med konstant acceleration. v(t) = v_0 + g*t


Svar #2
18. december 2008 af 215 (Slettet)

hvorfor siger han så at de gør det  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Intuitivt vil man jo mene, at jo tungere noget er jo hurtigere vil det falde. :)


Svar #4
18. december 2008 af 215 (Slettet)

Men hvorfor er det ikke sådan? En lidt mere enkel forklaring kunne være nyttig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Det er ikke sådan, fordi massen ikke indgår. Længere er den egentlig ikke. :)

Hvis vi antager energibevarelse og dermed ikke medregner luftmodstand og sådan noget, så vil det gælde, at den potentielle energi i en højde h og legemet har vægten m vil det gælde, at:

mgh = ½ mv^2 <=> gh = ½v^2 <=> v = sqrt(2gh)

Dermed indgår massen ikke i udtrykket.


Svar #6
18. december 2008 af 215 (Slettet)

 kk men hvad er dette v = sqrt(2gh), 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Hastigheden ved jorden.


Svar #8
18. december 2008 af 215 (Slettet)

 v = hastigheden

sqrt(2gh) = jorden ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Værdien for hastigheden...


Svar #10
28. april 2009 af 215 (Slettet)

 tænkte nu mere på sqrt... men det kvadratrod ik.


Skriv et svar til: Hurtig svar:Aristotles lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.