Kemi

reaktionsskema og n

19. december 2008 af seriøs (Slettet)


4 NH3 + 5 O2 --> 4 NO + 6 H2O

beregn stofmængden af O2 der forbruges, og stofmængderne af NO og H2O der dannes ud fra 1 mol ammoniak.
 

Jeg skal også regne ud for flere størrelser af ammoniak, men jeg er forvirret over, hvordan jeg finder stofmængden ud fra reaktionsskemaet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2008 af mathon


                                            4NH3   +   5O2   →   4NO   +   6H2O     alle gasser
ækvivalentmængder             4 mol       5 mol        4 mol       6 mol
                                           1 mol     (5/4) mol     1 mol     (6/4) mol   1/4 mængde


Svar #2
19. december 2008 af seriøs (Slettet)

1 mol ammoniak

1 / 4 (NH3) = 0,25 mol

0,25 x 5 (O2) = 1,25 mol

0,25 x 4 (NO) = 1,00 mol

0,25 x 6 (H2O) = 1,50 mol
 

det er rigtigt sådan så ik?

Og hvis jeg har 0,01 mol ammoniak så kan jeg indsætte den i første linje i stedet for bliver det 0,,01/4 NH3 osv. ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. december 2008 af mathon

                                         4NH3    +     5O2    →    4NO    +    6H2O
ækvivalentmængder          4 mol          5 mol         4 mol         6 mol
                                       0,01 mol          x              y               z

x/(5 mol) = (0,01 mol)/(4 mol)

x = (0,01/4)*(5 mol) = 0,0125 mol
.....................

y/(4 mol) = (0,01 mol)/(4 mol)

y = (0,01/4)*(4 mol) = 0,0100 mol
.....................

z/(6 mol) = (0,01 mol)/(4 mol)

z = (0,01/4)*(6 mol) = 0,0150 mol
 


Skriv et svar til: reaktionsskema og n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.