Matematik

(eksponentiel vækst)

19. december 2008 af Kaan* (Slettet)

Hey, jeg sidder med to opgaver som jeg ikke kan regne videre på.

Opgave 1 er følgende: der optælles antallet af bakterier med jævne mellemrum igennem. Forsøgets start 15 bakterier, og der vises at antallet af bakterier fordobles, hvergang der er gået 22 minutter.

a) opstil en formel, som beskriver antal bakterier som funktion af antal minutter efter forsøgets start.

Jeg har fundet frem til eksponentiel vækst ved denne formel f(x)=b*ax

f(x)=15*22x, herfra kan jeg ikke regne videre.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2008 af Isomorphician

Hint: Kig på formlen for fordoblingskonstanten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. december 2008 af sveegaard (Slettet)

Ikke heeelt rigtigt :)

b-værdien er korrekt, men a-værdien er ikke. Hav i tankerne, at når der er gået x=22 minutter, skal der være 30 bakterier.

Altså, at a22 = 2 ⇔ a = 22√2


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. december 2008 af richterklanen (Slettet)

f(x) = a*bx, og  f(x1) = y1, f(x2) = y2,

så er a = x2-x1√(y2/y1) og b = y1/ax1 = y2/ax2.


Skriv et svar til: (eksponentiel vækst)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.