Matematik

tangent og funktion

23. december 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg skal vise, at linjen med ligningen y = 3x – 9/2 er tangent til parablen med ligningen y = - ½ x^2

Jeg har lavet en graf over tangent og funktion, kan i hjælpe mig videre?

Er det noget med at jeg skal finde røringspunktet så jeg har a...?

(beklager.. der er en skrivefejl i det første indlæg)

Vedhæftet fil: tangent.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. december 2008 af mathon

f '(x) = x

f '(xo) = xo = 3  "hvis tegningen er rigtig" dvs. y = ½x2

........................................

f '(x) = -x

f '(xo) = -xo = 3 "hvis opgaveteksten er rigtig" dvs. y = -½x2


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. december 2008 af mathon

af dit forrige indlægs diskrepans mellem funktion og graf og din manglende tilretning af opgaveteksten
kan man slutte sig
til:

f(x) = ½x2
f '(x) = x

f '(xo) = xo = 3

røringspunkt (3,(9/2))

tangentligning i (3,(9/2))
y-(9/2) = 3(x-3)

y = 3x-9+(9/2)

y = 3x - (9/2)
 


Skriv et svar til: tangent og funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.