Fysik

Potentiel energi til kinetisk energi

04. januar 2009 af Xesis (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave hvor jeg skal finde ud af hvad hastigheden på et 2,5 kg lod er, nå det rammer jorden fra 5 meters højde.

sådan som jeg har forstået det er det sådan her det skal regnes ud:

E_pot = E_kin

m*g*h = ½*m*v^2

sqrt( g*h*2 ) = v

Det jeg bare ikke forstår ved det er hvordan man bare kan udelukke masserne, da de burde have en effekt på, hvor hurtigt lodet vil falde..

Er jeg helt galt på den, eller er der nogen der kan give mig en forklaring?

- Nicky


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det var netop det, som Galilei fandt ud af: Alle legemer falder lige hurtigt i lufttomt rum. Slå op under Galilei


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#1: ... såvidt jeg husker skyldes det, at inertiel masse er det samme som gravitationel masse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja de falder lige hurtigt. Den tunge har bare en større kinetisk energi.

jeg har hørt et eksempel som forklare situationen meget godt.

Lad os antage at en tung kugle falder hurtigere end en let kugle. Nu kobles de sammen med en vægtløs snor, og så vil de to masser falder langsommere samlet i forhold til den tunge, fordi den lette så at sige bremser den tunge. Men tilsammen vil kuglerne også bevæge sig hurtigere fordi deres samlet masse er større end den tunge. Altså bevæger det sig både hurtigere og langsommere end den tung, og det kan ikke lade sig gøre, derfor falder de lige hurtigt hver for sig.


Svar #4
04. januar 2009 af Xesis (Slettet)

Mange tak for den hurtige hjælp.

-Nicky


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#2

ja bortset fra, at man ingen definition har på begrebet masse


Skriv et svar til: Potentiel energi til kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.