Matematik

Den afledede funktion??

05. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Hvis jeg nu skal angive den afledede funktion for funktionen f(x)=3·ex, hvordan gøre jeg så lige det?  hvad menes der i det hele taget med den afledede funktion? Er det bare f-mærke??

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2009 af Isomorphician

den afledede funktion = den differentierede funktion = f'(x)


Svar #2
05. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Så den aflede funktion er bare f '(x)=3·ex ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2009 af mathon

Ja


Svar #4
05. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Det er lidt nyt for mig så er lidt confuse...

Er den aflede funktion fro f(x)=4·e-2x

f '(x)=4·-2·x·e-2x= -8x·e-2x??


Svar #5
05. januar 2009 af Biochem (Slettet)

har fundet ud af det! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. januar 2009 af dnadan (Slettet)

#4

f'(x)=-2*4*e-2x=-8e-2x (reglen for en sammensatfunktion(kædereglen))


Svar #7
05. januar 2009 af Biochem (Slettet)

#6

Netop fandt jeg luge ud af, stod i bogen. Men har kigget rundt og er lidt i tvivl om den næste:

f(x)=x·e3x jeg ville mene

f '(x)=3·x·e3x=3x·e3x

men lommeregneren påstår at det giver: f '(x)=e3x+3x·e3x :-S


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Det ses, at f(x) er en funktion bestående af produktet af funktionen: g(x)=x og h(x)=e3x

- Dvs, gør brug af produktregnereglen, hvor du er opmærksom på, at h(x) er en sammensat funktion. (Du har ikke taget hensyn til, at der er tale om en produktfunktion)


Svar #9
05. januar 2009 af Biochem (Slettet)

hmm ok ser luge på det, mange tak! :-)


Svar #10
05. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Sidder med et sidste stykke som er lidt irriterende:

f(x)=3x·x3

har brugt gangeregelen, og får:

f '(x)=3x2·3x+x3·3x·ln3

Kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #11
05. januar 2009 af mathon

Ja det kan


Svar #12
05. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Takker


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. januar 2010 af rnadal (Slettet)

hva så med  f(x) = ln(x3) ??

og f(x) = (ln x)2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. februar 2010 af mathon

(ln(x3))' = (1/x3)·(3x2) =  3/x            x>0

(ln(x2))' = (1/x2)·(2x) = 2/x               x>0


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. februar 2010 af rnadal (Slettet)

takker


Skriv et svar til: Den afledede funktion??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.