Matematik

sammensat funktion

06. januar 2009 af tawer (Slettet)

hej jeg har en opgave som jeg tror er ret simpel, men ved ikke rigtig hvad de vil have jeg skal. Opgaven lyder:

skriv funktionen som sammensat funktion

a) = h(x) = (4x + 5)^2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2009 af Downunder (Slettet)

Det er nok noget med at skriv den ud? Noget i den her stil, men er ikke 100 % sikker;;)

h(x) = (4x+5) ^2 = (4x + 5) x (4x + 5) = 16x^2 + 20x + 20x + 25 = 16x^2 + 40x + 25


Svar #2
06. januar 2009 af tawer (Slettet)

 hmm ok. 

hvad så med denne:

lad f og g være funktionerne 

f(x) = 1/x             og          g(x) = 5x - 15

find forskrift og definitionsmængde for     f o g    og for       g o f 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I a) sæt g(x)=4x+5, så siger forskriften, at h(g(x))=g(x)2 osv.

De sidste f(x)=1/x, så f(g(x))=1/(5*x-15) og x≠3


Skriv et svar til: sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.