Kemi

tetrahydrocannabiol SRP opgave

07. januar 2009 af kevse (Slettet)

hejsa alle folkens her inde på studieportalen ,. sidder her og knokler med min srp opgave og har til på mandag til at lave den og er nåde til en blindgyde ARGH !!

er kommet til en del i opgaven hvor jeg ikke kan finde særlig meget om tetrahydrocannabiol ? det lyder således at jeg skal beskrive tetrahydrocannabiol/THC kemisk set og hvilke funktionelle grupper den har,.. ahr fudnet ud af det med funktionelle grupper, men er der nogen der evt har et link eller noget andet information de kunne hjælpe mig med så jeg kan få fyldt en smugle mere på opgaven ? skal bruge noget om hvilke stofgrupper THC høre til og hvordan kan jeg beskrive det mere kemisk set ?

det ehr er hvad jeg har skrevet indtilvidere

selve formlen for THC har 1 funktionel gruppe, hvor man kan tilføje et andet stof som ændre stoffets kemiske egenskaber.
1. tetrahydrocannabinol R=CH3
2. 11-hydroxy-tetrahydrocannabinol R=CH2OH
3. 11-nor-tetrahydrocannabinol R=COOH
THC ’en er faktisk harpiks som beskytter selve cannabis planten for solen UV stråler, men det er dets høje fedtopløslighed som er en vigtig del ved stoffet. Det gør at det er let at optage og deponeres i kroppens fedtvæv, selve grunden er at det er molekylets næsten rene kulbrintekarakter der gør, THC’en blandbart med fedt.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2010 af mathildetoft (Slettet)

 Cannabis planten bruger THC til at beskytte sig selv mod svampe insekter osv. der er 420 identificertet stoffet i cannabis hvor 80 af dem er cannabioder og disse er de mest aktive og vigtigste stoffer i cannabis, i toppen af de aktive stoffer ligger thc. det kan fremstilles ved hjælp af enzymer, kemisk eller naturligt. og kan bruges i bland andet landbrug eller til aids ramte for at øge deres appetit. desuden ideholder THC ikke LD50.

Håber det var noget :D


Skriv et svar til: tetrahydrocannabiol SRP opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.