Matematik

Monotoniforhold rettelse + hjælp

07. januar 2009 af Elllebelle (Slettet)

hej allesammen

om en funktion f(x) oplyses det, at f'(x) = x^2 - 12x

Bestem monotoniforholdene for f(x)

Jeg får min diskriminant til 144

x'erne 12 og 0

men hvordan beskriver jeg det der med at den er aftagen osv,

håber nogle kan hjælpe :D 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2009 af mathon

f '(x) = x2 - 12x = x(x - 12)

ekstrema for f '(x) = 0
dvs. for x = 0 og x = 12

monotoniintervaller:
]-∞:0[    ]0;12[   ]12;∞[

monotoniforhold:
for x<0 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for 0<x<12 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>12 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende


Svar #2
07. januar 2009 af Elllebelle (Slettet)

 er den ikke også konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2009 af mathon

tastfejl:
for 0<x<12 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont aftagende

for 0<x<12 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
 


Svar #4
07. januar 2009 af Elllebelle (Slettet)

 ps. forstår overhovedet ikke hvad du mener :S


Skriv et svar til: Monotoniforhold rettelse + hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.