Matematik

Problemer med pakning

08. januar 2009 af Bugman (Slettet)

Hej!

Jeg har et lille problem. Jeg har en opgave som jeg ikke lige kan dreje i hovedet.

Sådan lyder det.

En mand skal pakke reklamer til omdeling. Der er 10 forskellige reklamer som skal pakkes i et sæt. På en time kan han nå at 100 sæt.

Jeg skal så opstille en slags formel, hvori man kan ændre antallet af de reklamer han har med. F.eks. hvor lang tid det tager at pakke 8 forskellige reklamer til 150 husstande.

Hvordan gør jeg dette?

Mvh.

Mikkel


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan starte med formlen:

N(t) = (100 sæt *10 stk/sæt)/60 min * n = ((1000 stk)/60 min) *n = 16 2/3 stk/min *n, (n=antal minutter). Han kan altså nå at pakke 16 2/3 stk pr minut. Hvor længe er han så om at pakke 8 reklamer? Så bruger han (1 min)/(16 2/3) = 0,06 min svarende til 3,6 sekund om at pakke 8 reklamer. Nu skal han pakke til 150 husstande, det bliver så 150 husstande * 3,6 sekund/husstand = 540 sekunder = 9 minutter.


Svar #2
08. januar 2009 af Bugman (Slettet)

Kan man gøre det sådan?

Det giver ikke rigtig nogen mening, at det kun tager 9 min. at pakke det, når at 10 forskellige reklamer skal laves til et sæt, og derefter laves 100 eksemplarer af det tager 60 min.

Problemet er jo, at det er 8 forskellige reklamer, der skal pakkes ned i et sæt, og dem skal der laves 150 af, og hvor lang tid det så tager.

Det er ikke fordi du skal gange de 540 sekunder med 8 vel?

Mvh

Mikkel


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 det er ikke rigtigt! #1

han kan pakke 10*100/60 reklamer i minutet det vil så give:

8*150/(10*100/60)=72minutter


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja ok, jeg kigger lige på det igen


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det skulle have været 1000 reklamer på 60 minutter, det er 16 2/3 reklame pr. minut, så 16 2/3 svarer til 1 minut, så svarer 8 reklamer til 8/(16 +2/3) = 0,48 minut eller 28,8 sek, så 28.8*150/60=72min.


Skriv et svar til: Problemer med pakning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.