Matematik

løs ligningen

08. januar 2009 af seejeanja (Slettet)

hvordan løser man ligningen x-1/x=4 ???


Svar #1
08. januar 2009 af seejeanja (Slettet)

Det har noget  med polynomier at gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Det afhænger af, hvor brøk stregen er:

Står der:

(x-1)/x=4 eller x-(1/x)=4

Uanset hvad, gang igennem med x og gå videre derfra.


Svar #3
08. januar 2009 af seejeanja (Slettet)

der står x-(1/x)=4


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Gang igennem med x, husk at ALLE led skal ganges med x.


Svar #5
08. januar 2009 af seejeanja (Slettet)

Oki Tak:)


Svar #6
09. januar 2009 af seejeanja (Slettet)

har prøvet at gange igennem med x, men kommer stadig ikk frem til det resultat, der står i facitlisten..

2 +-kvadratrod 5...


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. januar 2009 af dnadan (Slettet)

x-(1/x)=4
<=>

x^2-1=4x

<=>

x^2-4x-1=0

Løs nu selv denne andengradsligning.


Svar #8
10. januar 2009 af seejeanja (Slettet)

Manga tak


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.