Matematik

hjælp til at finde Differentialkvotienten

11. januar 2009 af SimoneE (Slettet)

 Hej!

Jeg sidder her med noget differentialregning og har

f(x)= 1/4x^3-x^2-x+4

Jeg skal finde f´(x) og har fået den til

f´(x)=3x^2-2x-x, men det passer vist ikke helt, er der nogen som kan se fejlen?

På forhånd tak!
Simone


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Ja der er to fejl

I første led differentierer du x^3 der rigtigt giver 3x^2, men du skal huske at gange med 1/4

I tredie led giver x differentieret 1

Dvs. du får f '(x) = 3/4 x^2 - 2x -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2009 af mathon

f ´(x) = (3/4)x2 - 2x - 1


Skriv et svar til: hjælp til at finde Differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.