Kemi

opgave om aktiveringsenergi!

31. oktober 2004 af *E* (Slettet)
Har brug for et hint til følgende opgave:

"Vi betragter en kemisk reaktion, som har aktveringsenergien 100 kJ/mol. Antag, at aktiveringsenergien sænkes til 50 kJ/mol, hvorimod k0 er uændret. Hvor mange gange bliver hastighedskonstanten større? (temperaturen sættes til 300K)"

Lige umiddelbart ville jeg bruge arrhenius ligningen, men hvordan ved jeg ikke? Har siddet med opgaven i en halv time, og trænger til et vink i den rigtige retning, så håber nogen kan hjælpe!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2004 af KemiKasper (Slettet)

arrheniusligningen kan jo altså skrives på følgende måde:

k2 = k1*exp[(-E/R)*((1/T2)-(1/T1))]

sæt ind i formlen :)

Svar #2
31. oktober 2004 af *E* (Slettet)

Jamen jeg kender jo hverken k1 eller k2, og har jo kun en temperaur.. Er der noget jeg overser?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2004 af KemiKasper (Slettet)

temperaturen er den samme ved de to reaktioner (skriver du ihvert fald). Hvis du bare definerer k1 til at være 1 så får du hvor gange hastighedskonstanten k2 bliver større :)

Svar #4
31. oktober 2004 af *E* (Slettet)

er exp = e^ eller?
Bange for at jeg ikke er med, for jeg får k2 til at blive 1, hvilket umuligt kan passe..
Ved resultatet skal blive 5 x 10^8, men det er jeg vidst langt fra!!!

Svar #5
31. oktober 2004 af *E* (Slettet)

undskyld, 5*10^8!

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2004 af KemiKasper (Slettet)

det kan ikke passe. Du må sætte forkert ind i formlen..

Svar #7
31. oktober 2004 af *E* (Slettet)

Lad mig se:
T1 = T2 = 300K
R = 8,31 J/(mol*K)
E = 50000 J/mol
k1 = 1

Eller hvad?
Jeg har virkelig ikke fattet denne her opgave, de andre går fint, men jeg gør konsekvent et eller andet galt her, ved bare ikke hvad!

Svar #8
01. november 2004 af *E* (Slettet)

Never mind - et lys gik pludselig op for mig da jeg vågnede (ud over min mor der tændte loftlampen)! Men tusind tak for hjælpen, selvom opgaven jo egentlig ikke var så svær som jeg gjorde den til at være;)
Tak..:)

Skriv et svar til: opgave om aktiveringsenergi!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.