Matematik

cirkel og linje skæringskoordinater?

15. januar 2009 af kim19 (Slettet)

En cirkel c og en linje l er givet ved

C:  x^2 -4x + y^2 +2y

l:  x + 1

jeg har bestem x til at være

x= 2 eller x= -2

Hvor skal jeg indsætte disse x værdier for at få y værdien ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det bestemmer man selv. Det skulle gerne give samme y-værdi, ellers har du lavet en fejl.


Svar #2
15. januar 2009 af kim19 (Slettet)

Ved bare ikke hvor jeg skal indsætte disse x-værdier for at finde y værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Din cirkel, mangler du ikke at det skal være lig med radiussen i anden? Du kan bare indsætte x=2 der og isolere y.


Svar #4
15. januar 2009 af kim19 (Slettet)

oka så får jeg en andengradsligning og denne løser jeg, og så har jeg de to y værdier, er det sådan jeg skal gøre?


Svar #5
15. januar 2009 af kim19 (Slettet)

Eller kan jeg ikke bare indsætte x i linjen l x+1

Er det ikke det nemmeste


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#5 Jo, det vil jeg mene :)


Skriv et svar til: cirkel og linje skæringskoordinater?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.