Kemi

Rettelse - 4 små opgaver

15. januar 2009 af o0Tweety0o (Slettet)

 Er disse opgaver korrekt løst?

45.1
Beregn pH i følgende opløsninger
a)0,010 M saltsyre
[H3O+] 0,010 M
pH = - log (0,010) = 2,0

b)0,030 M salpetersyre
HNO3(aq) + H2O(l) ? H3O++ (aq) + NO3-(aq)
[H3O+] 0,030 M
pH = - log (0,030) = 1,52

45.2
Beregn pH i følgende opløsninger
a) 0,0010 M svovlsyre
H2SO4 (l) + 2 H2O (l) ? 2 H2O+ (aq) + SO42- (aq)
pH = -log (0,0010) = 3,0

b) 0,0030 M svovlsyre
H2SO4 (l) + 2 H2O (l) ? 2 H2O+ (aq) + SO42- (aq)
pH = -log (0,0030) = 2,52

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Jeg har ikke lige set udregningerne efter, men umiddelbart ser det fint ud.

Dog i de sidste 2 opgaver, er det nok mere tænkeligt reaktionsskemaet ser ud som følger:

H2SO4(aq) + H2O -> H3O+ + HSO4-

Idet H2SO4 er en stærk syre, men HSO4- kun er en middelstærk syre, og derfor ikke vil dissocierere fuldstændigt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

#1 Hvad satan David, tager du dig en lille kemipause? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2009 af djharsk (Slettet)

#2 Noget skal jeg jo tage mig til, nu hvor vi ej længere kan fornøje os på IFKs laboratorier. :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Dét er ganske forfærdeligt... Tilgengæld kan du få fornøjelsen af at læse op til biologi! Er det ikke bare en fantastisk deal?:P


Skriv et svar til: Rettelse - 4 små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.