Matematik

Hurtig hjælp til diffentialligning

17. januar 2009 af kim19 (Slettet)

Bestem den diffentialligning y' = 5y hvis graf går gennem punktet p(0,4)

jeg har fået svaret til f(x) = 4c^5x

er dette rigtig er nemlig i tvivl. Håber en lige kan tjekke det 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2009 af peter lind

Hvad er c?. Den generelle løsning er f(x) = c*e5x. c skal så findes af begyndelsesbetingelserne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Det er ikke helt korrekt:

dy/dx=ay denne har løsningen y=c*e^(ax)

Dvs. løsningen til din bliver y=4*e^(5x), hvor c=4(grundet at dette er skærringen med y-aksen)


Svar #3
17. januar 2009 af kim19 (Slettet)

nåå ja tak


Skriv et svar til: Hurtig hjælp til diffentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.