Matematik

Vis at lnien er tangent..

19. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Vis, at linien med ligningen 3x-4y+200 er tangent til grafen for funktionen f(x)= squrt(3x-2) og bestem koordinaterne til røringspunktet.

Hjælp er helt blank her..


Svar #1
19. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Rettelse:

3x-4y+2=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Bestem linjens hældning a og løs ligningen f '(x) = a.


Svar #3
19. januar 2009 af Alloo (Slettet)

jeg får linjensligning til y=0,75x+0,5

og f '(x)=3/(2·squrt(3x-2))

hvad gør jeg så?

løser

3/(2·squrt(3x-2)) =0,75??


Svar #4
19. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Men hvordan viser jeg at linien er tangent til grafen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Ja. Løsningen bliver x=2.


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

#4 Ved - derefter - at bestemme tangentens ligning i x=2.


Svar #7
19. januar 2009 af Alloo (Slettet)

#6

Og hvordan gøre jeg lige det? :-S

Skal je sætte noget lig hinanden og løse mht. x?


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Du benytter den sædvanlige formel til at bestemme en tangentligning.


Svar #9
19. januar 2009 af Alloo (Slettet)

y=f '(x)*(x-x0)+f(x)?


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Kan du prøve at vise udregningen?? Altså den med tangenten??

Kan ikek se hvad der er f '(x), x0 og f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. januar 2009 af Biochem (Slettet)

og hvad bliver røringspunkterne?? :-S


Skriv et svar til: Vis at lnien er tangent..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.