Matematik

Areal af betstemt integrale

19. januar 2009 af MissHoney (Slettet)

Hej Allesammen..

Sidder med opgave som jeg ikke er helt klare over hvordan man løser, så håber at nogle af jer vil guide mig igennem..

Opgaven lyder:

To funktioner f og g er givet ved f(x) = √10-2x og g(x) = -x

graferne for de to funktioner, førsteaksen samt linjen med ligningen x=-3 afgrænser en punktmængde M, det har et areal..

a) Bestem arealet af punktmængden M.

Jeg tænker at jeg først og fremmest skal finde grænserne. Måske ved at sætte funktionerne lig med hinanden, men da jeg kun får én x-værdi så ved jeg ikke helt hvordan man ellers kan gøre det.

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du får den anden x-værdi opgivet. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Prøv at skitser det på et papir, så burde du kunne se situationen.


Svar #3
19. januar 2009 af MissHoney (Slettet)

Undskyld Jerslev, og håber ikke du tænker at jeg er mega dum, men er den anden x-værdi så -3?


Svar #4
19. januar 2009 af MissHoney (Slettet)

Undskyld Jerslev, og håber ikke du tænker at jeg er mega dum, men er den anden x-værdi så -3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3+4: Prøv, som #2 også foreslår, at tegne situationen. :) Så er det nemmere at overskue det.


Svar #6
19. januar 2009 af MissHoney (Slettet)

Javel.. Mange tak. :)


Skriv et svar til: Areal af betstemt integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.