Matematik

Kar med vand

19. januar 2009 af Zalcos (Slettet)

Hej alle :) Jeg har et problem med sidste spørgsmål i denne lille opgave:

Et kar med vand tømmes gennem et afløb i bunden. Udstrømningshastigheden er U(t)=40-2*t hvor t er måltallet for tiden målt i minutter, og U er antal liter pr minut. Tidsmålingen starter når der lukkes op for afløbet.

Hvor lang tid går der før karret er tomt?

Hvor meget vand var der i karet?

Mht det første spørgsmål har jeg fundet ud af at det bare er at sætte U(t)=0 (udstrømningshastigheden er jo nul når karet er blevet tømt ;D) og så isolere t, er det ikke korrekt?

Spørgsmål 2 har jeg ikke noget bud på

Mange takt hvis nogen vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Arealet under grafen fra t=0 til t = sluttid (som du har fundet i opgave 1).


Svar #2
19. januar 2009 af Zalcos (Slettet)

aah ja, mange takt :)


Skriv et svar til: Kar med vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.