Kemi

Organisk kemi - opgave!

19. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Ved fuldstændig forbrædning af PVC dannes CO2, H2O og HCl.

a) skriv reaktionsskema for forbrædningen, idet formlen for PVC blot skrives C2H3Cl

Mit bud: C2H3Cl+2O2→2CO2+H2O+HCl

b) Beregn massen af HCl, som dannes ved forbrænding af 1 kg. PVC - Pas!

En der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af dnadan (Slettet)

n(PVC)=n(HCl)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Ja, skemaet ser korrekt ud.

Brug n = m/M, og udregn antal mol for C2H3Cl, og du ved at PVC og HCl reagerer 1:1.

Dvs n(C2H3Cl) = n(HCl), og derfra kan du beregne massen af HCl.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2009 af Arctan (Slettet)

 #0.

O'erne stemmer ikke i skemaet. Det afstemte reaktionsskema skal være 

2 C2H3Cl + 5 O2 → 4 CO2 + 2 H2O + 2 HCl

...men da O ikke indgår i PVC eller HCl har vi stadig, at n(C2H3Cl) = n(HCl).


Skriv et svar til: Organisk kemi - opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.