Matematik

Formel

20. januar 2009 af CJN (Slettet)

I en skov plantes træer m. en højde på 1,7m. Til de er 15år gl. vokser de m. 17,3% årligt.

1) Opstil en formel, der beskriver træernes højde som funktion af antal år efter udplantning.

Jeg har valgt at bruge: f(x)=b*ax

f(x)= 1,7 * 1,173

Har jeg fat i noget rigtigt?

2) Med hvormange % vokser træernes højde i løbet af 3år?

17,3% * 3 = 51,9%

Eller? Hjælp... :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

Nope. Du siger bare (aΔx-1)*100 %


Svar #2
20. januar 2009 af CJN (Slettet)

Δx (hvad er nu det ? :-s)


Svar #3
20. januar 2009 af CJN (Slettet)

delta x men hvorfor er det man gør det?


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. januar 2009 af mathon

f(3) = 1,7 * 1,1733

(f(3)-f(0))/f(0) = (1,7*1,1733 - 1,7)/1,7 = 1,1733 - 1 = 0,613965 = 61,3965% ≈ 61,4%


Svar #5
21. januar 2009 af CJN (Slettet)

tak!


Skriv et svar til: Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.