Matematik

afstand til x-aksen

02. november 2004 af Atky (Slettet)
vetsem et punkt på x-aksen der liger lige langt fra b(4,5) og A (-2,1) hvordan gør man?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2004 af frodo (Slettet)

du ved at punktets førstekoordinat er 0. Brug afstandsformlen, og sæt de to afstande lig hinanden.

Svar #2
02. november 2004 af Atky (Slettet)

forstår ikke helt, førstekoordinat=0 jamen er det ikke y=0 hvordan ser stykket ud, er ikke helt med desværre.

Svar #3
02. november 2004 af Atky (Slettet)

kan du lige vise stykket?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2004 af frodo (Slettet)

y-koordinaten er 0, selvfølgelig.. Undskyld!

afstanden fra A til P:
sqrt((-2-x)^2+(1-0)^2)

afstanden fra B til P:
sqrt((4-x)^2+(5-0)^2)

sæt disse lig hinanden, og find x!

Svar #5
02. november 2004 af Atky (Slettet)

hvordan regner man lige det ud egentlig

Svar #6
02. november 2004 af Atky (Slettet)

nogen der kan vise en udregning for det giver ikk hvad det skal når jeg gør det, jeg ved det skal give 3.

sqrt((-2-x)^2+(1-0)^2)=sqrt((4-x)^2+(5-0)^2)


Svar #7
02. november 2004 af Atky (Slettet)

ingen bud?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2004 af 2835 (Slettet)

du har punkterne

sqrt(((4-x)^2)+((5-0)^2))=sqrt(((-2-x)^2)+((1-0)^2))


så skal der bare isoleres

1) opløst det hele i 2

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2004 af Peden (Slettet)

Når du sætte begge sider "i anden" får du:

(-2-x)^2+1^2=(4-x)^2+5^2

Hvis du sætter tre ind her så passer det, det må være op til dig at isolere x ;)

Skriv et svar til: afstand til x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.