Matematik

Tangentligningen rettelse

21. januar 2009 af Oleeeeee (Slettet)

 En funktion f er bestemt ved

F(x) = 7 ln x . 2x^2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

Kan det passe at tangentligningen er y = 3x-5 ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af Isomorphician

Hvad skal der stå mellem ln(x) og 2x2?


Svar #2
21. januar 2009 af Oleeeeee (Slettet)

ups minus :D

når man differenterer det, kommer det ikke til bare blive:

F'(x) = 7 /x -4x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2009 af Isomorphician

Jo.


Svar #4
21. januar 2009 af Oleeeeee (Slettet)

jeg regner videre på denne her måde:

Tangensligning: y=f(Xo) + f'(Xo) * (X-X0)        

F'(x) = 7/1 - 4 *1

7-4

3

f(1) = 7 *ln(1) - 2*1^2

-2

y=-2+3*(x-1)

3x-5

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2009 af Isomorphician

Det ser rigtigt ud.

Hvis du er i tvivl kan du jo altid sætte f(x) og tangenten ind i en graftegner og se om det skulle passe.


Svar #6
21. januar 2009 af Oleeeeee (Slettet)

 hvordan gør man det ved lommeregnere :S

skriver jeg det bare 3x - 5 ind?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2009 af Isomorphician

Min lommeregner kan ikke tegne grafer.


Skriv et svar til: Tangentligningen rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.