Matematik

Nogle der vil rette :D

21. januar 2009 af Maddddss (Slettet)

Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte endheder) efter forskriften

y = 31,5 * 0,887^t

hvor t er tiden

- bestem t for y = 19

solve (y = 31,5 * 0,887^t,t) t = 4,216

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften

z=20,3 + 61,4 *0,884^t

hvor t er tiden

- bestem nitratindholdet, når vitamininholdet er 15

solve (15  = 31,5 * 0,887^t,t) t =6,187

solve (z = 20,3 + 61,4 *0,884^6,187,z) t =48,933


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af XX91 (Slettet)

Du har gjort det rigtigt, men lærere hader når elever "solver" for ofte. Man kunne prøve uden solve? Men ellers fint :p


Skriv et svar til: Nogle der vil rette :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.