Matematik

Rette blækregning

21. januar 2009 af SørenHammershøj (Slettet)

Er der nogen der vil rette min blækregning?

Vedhæftet fil: Blækregning - uge 4.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af NejTilSvampe

 I opgave 1 har du lavet en fin graf, men din funktionsforskrift er forkert.

Du skal ikke nødvendigvis tage de punkter der er længest væk, men snarer de punkter der er tættest på din tendenslinje (jeg ved godt det er mig selv der har vildledt dig sidste gang du spurgte det beklager jeg.) I det her tilfælde vil jeg sige det er x=1,5 og x=3,4 fordi de næsten ikke kan komme tættere på din linje. Så du får: 

Det du har gjort galt er også at du har byttet rundt på x og y.

100=a*1,5 +b

160=a*3,4 + b

160 - a*3,4 = 100 - a*1,5
60 = 1,9a

a= 60/1,9 = 31,6

b= 100 - 31,6*1,5 = 52,6

f(x) = 31,6x + 52,6

Husk altid at tjekke ved at sætte dine punkter ind i funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2009 af NejTilSvampe

  ah jeg forstår nu. det er meget forvirende :P det jeg har skrevet deroppe er hvis x= L O2/min. ligesom din graf hentyder.

Mens din funktion er hvis x=pulsen hvilket giver mere mening, men i så fald skal du lave din graf om vil jeg mene. Og jeg vil stadig sige at du skal bruge de punkter der er tættest på tendenslinjen.

somregel er y den lodrette akse og x den vandrette akse.


Skriv et svar til: Rette blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.