Matematik

linjer og vektorer - det haster virkeligt!!!

22. januar 2009 af dkjatti (Slettet)

Heej. er der ikke nogen som vil hjælpe mig med denne opgave? det haster virkeligt, jeg skal aflevere min aflevering imorgen klokken 23.30. jeg har prøvet alle mulige måder, men kan ikke finde ud af denne opgave. jeg håber virkelig der er nogen som vil hjælpe.

hvilken værdi skal tallet k have, hvis linjerne m og n med ligningerne

m: 3x-4y=2                  og                  n: kx+7y=12

skal være parallelle?

samme spørgsmål for linjerne

m: y-3=k(x+1)          og             n: 5x-7y=17


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

De skal have samme hældning, så -k/7 = 3/4 <=> k=-21/4


Svar #2
22. januar 2009 af dkjatti (Slettet)

det jeg gjorder var at jeg lavede det om til en ligning og fik tilsidst: y=3/4x-2/4


Skriv et svar til: linjer og vektorer - det haster virkeligt!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.