Matematik

Formel !?

24. januar 2009 af kimor (Slettet)

Hey. Er der nogen der ved om der findes en standard formel for en oval?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Formel for hvad?


Svar #2
24. januar 2009 af kimor (Slettet)

For en Oval


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: For hvad i en oval? Selve formen? Arealet? Buelængden?


Svar #4
24. januar 2009 af kimor (Slettet)

Nåå sorry. Det er selve formen jeg skal bruge.

Glemte jeg lige at skrive.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Brug parameterfremstillingen:

x(t) = a*cos(t)

y(t) = b*sin(t), hvor a er forskellig fra b. Du vil dermed få en oval/ellipse.


Svar #6
24. januar 2009 af kimor (Slettet)

Super. Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Naturligvis afhængig af, hvordan du ønsker, den skal se ud, kan du ikke bruge parameterfremstillingen for en ellipse som angivet ovenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2009 af mathon

den matematiske standardformel

                                                 (x-c1)2/a2 + (y-c2)2/b2 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2009 af mathon

#8
ligger i koordinatsystemet {C,i,j}

..............

i {F,i,j}
har ellipsen parameterfremstilingen

                                                     r = ed/(1-e*cos(t))
hvor
(r,t) er de polære koordinater
0<e<1 er ekscentriciteten
x = -d er ledelinjens ligning


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2009 af mathon

parameterfremstilingen  →  parameterfremstillingen


Skriv et svar til: Formel !?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.