Matematik

Anvendelser af integraler

26. januar 2009 af Signesp (Slettet)

Hey, jeg håber virkelig I vil hjælpe med denne opgave. Den har gjort mig skør. =(

Kraften målt i N på en elektron varierer efter formlen: 3 • 10-26 •  (t2 + 7t), hvor t er måltallet for tiden målt i sekunder.

Hvordan bestemmer jeg accelerationen som funktion af tiden. ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kender elktronens masse så m*a = det der står elelr a(t) = (det der står)/m


Svar #2
26. januar 2009 af Signesp (Slettet)

What? Det forstår jeg ik? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2009 af mathon

a = F/me = me-1*F

a = (9,1*10-31)-1 * (3 • 10-26 • (t2 + 7t)) = 3,3*104*(t2 + 7t)    (a's enhed er m/s2)


Svar #4
26. januar 2009 af Signesp (Slettet)

Okayy, det var ik så svært alligevel =) hehe

Men elektronen starter fra hvile. Hvordan bestemmer jeg hastigheden som funktion af tiden? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2009 af mathon

dv/dt = a(t)

∫(dv/dt)dt = ∫adt

vovs∫dv = 0ts∫adt

vs - vo = vs = 3,3*104[(1/3)t3 + (7/2)t2]0ts             da vo = 0


Skriv et svar til: Anvendelser af integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.