Fysik

Energi og Kepler

27. januar 2009 af VKXD (Slettet)

Hej jeg har lige et par sørgesmåle:

1. asteroiden Ceres har en omløbstid om Solen på T = 4,599 år

Hvordan beregner jeg så Ceres' gennemsnitlige afstan fra solen vha keplers 3 lov. ?

Banekurvens excentricitet er  e = 0.07976

Hvordan beregner jeg efterfølgende den mindste afstand og den største afstand til Solen, som Ceres vil have under et omløb.?

2. Kan man regne varmemængden således at der i massen istedet for antal gram er antal liter. Og hvis ikke, hvordan kan jeg så omskribe liter til gram?

altså der er 120 L vand T1 = 75  og T2 = 30 c = 4,186*103


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Den første skal du bare bruge Keplers 3. lov. Slå den op i din bog. :)

Til den anden er jeg ikke sikker på, hvad du spørger om.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2009 af htx999 (Slettet)

Vedrørende spørgsmål 2: Brug at 1 L vand ret præcist vejer 1 kg.


Svar #3
27. januar 2009 af VKXD (Slettet)

ja, jeg kender jo kepler tredje lov altså    T2/a3  men jeg forstår bare ikke hvordan jeg skal regne a'et ud, når jeg kun kender T.

Og hvordan jeg skal regne den minste og størreste afstand fra solen 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Den mindste og største afstand kommer ved brug af eccentriteten.


Skriv et svar til: Energi og Kepler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.