Matematik

Spørgsmål!

28. januar 2009 af Lebello (Slettet)

Hej Jeg har lidt problemer med den her opgave :( håber i kan hjælpe!

Indbyggertal i år 2000(mio.) New York: 18,97 Florida: 15,98
Årlig vækstrate i perioden 1990-2000 New York: 0,54% Florida: 2,13

Bestem, hvornår de to stater vil have lige mange indbyggere, hvis det forudsættes,
at væksten i de to stater efter år 2000 fortsætter på samme måde som i perioden
1990-2000.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Isomorphician

Har du selv en idé?

Kig fx. på forskrifterne for eksponentielle udviklinger.


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

der går 10,8 år


Brugbart svar (3)

Svar #3
28. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

18,97*1,54n=15,98*3,13n

Løs ovenstående ligning med hensyn til n.

Under forudsætning, at de 2,13 er 2,13 %


Svar #4
28. januar 2009 af Lebello (Slettet)

Jeg har prøvet din idé kristian men jeg går helt død under udregningerne kan du hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Det skal være:

18.97 * 1.0054^n = 15.98 * 1.0213^n


Svar #6
28. januar 2009 af Lebello (Slettet)

Det er stadig udregningerne der driller :/


Brugbart svar (2)

Svar #7
28. januar 2009 af Danielras (Slettet)

18.97 * 1.0054^n = 15.98 * 1.0213^n

(18.97/15.98) = 1.0213^n/1.0054^n

(18.97/15.98) = (1.0213/1.0054)^n

ln(18.97/15.98) = n * ln(1.0213/1.0054)

n = ln(18.97/15.98)/ln(1.0213/1.0054)


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis man forkorter, før man regner det ud, så går det nemmere, Danielras får 10,9 år, jeg får 10,8, så min udregnng er baseret for forkortelser, det rigtige er 10,9 år


Svar #9
28. januar 2009 af Lebello (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.