Matematik

Differentier !

28. januar 2009 af SørenV (Slettet)

Hej.. Jeg skal have differentieret flg. ligning:

f(x) = 2 * sin(2x)

Hvordan er det lige jeg får gjort det!?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

 #0: Brug formlen for sammensat funktion, hvor din ydre funktion er 2*sin(x) og din indre er 2x.


Svar #2
28. januar 2009 af SørenV (Slettet)

Det vil sige, at jeg skal bruge reglen for en konstant * funktion

h(x) = k * f(x)          

hvor h´(x) = k * f´(x)      ?

Eller er jeg helt ude at skide?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Den regel skal du også bruge ja.

Men du skal også bruge følgende:

h(x)=f(g(x)) => h'(x)=g'(x)*f'(g(x))


Svar #4
28. januar 2009 af SørenV (Slettet)

Okay. Men synes bare ikke at jeg har en funktion g(x)

Er det bare konstanten der går ud, når den differentieres? eller..


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Hvis vi nu antager at konstanten ikke er der:

f(x) = sin(2x)

f'(x)=(2x)'*sin'(2x)=2*cos(2x) (I)

Da funktionen er f(x)=2*sin(2x) ganges der bare med to på (I)


Svar #6
28. januar 2009 af SørenV (Slettet)

Nå okay.. Det er jeg helt med på. Mange tak for hjælpen dnadan :)


Svar #7
28. januar 2009 af SørenV (Slettet)

Forresten.. Kommer den så bare til at hedde 4 * cos (4x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Nej, hvorfor ganger du med 2 inde i cos? Her skal du bare lade 2x stå.


Svar #9
28. januar 2009 af SørenV (Slettet)

okay.. så bare 4*cos(2x) vel?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Yes!!!! :-)


Skriv et svar til: Differentier !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.